Adenium: colecția CHRISTIA cu reducere de 50% în Postul Paștelui
CHRISTIA include sinteze din cele mai importante scrieri de spiritualitate, soluții pentru depășirea stărilor de impas și pentru regăsirea bucuriei de a trăi fiecare zi a vieții. De asemenea, în aceste volume se regăsesc predici, mărturii și exemple din viețile celor mai mari sfinți ai lumii, arătând cum au ajuns niște oameni obișnuiți la starea de sfințenie.
Despre cărțile CHRISTIA:
Codul bibliei. Semnătura lui Dumnezeu
de Protosinghel Teodosie Paraschiv
Lucrarea aduce în atenția cititorului codul pe care îl conține Cartea Sfântă, ca „dovadă incontestabilă, în aceste vremuri de necredință și scepticism, că Biblia este inspirată de Dumnezeu cuvânt cu cuvânt”. Este singurul volum care tratează tema codurilor Bibliei din perspectivă ortodoxă. Cartea este scrisă într-un limbaj ușor de citit, ceea ce o face accesibilă tuturor cititorilor. Scopul declarat de autor este acela de a veni cu un argument științific în apărarea inspirației Sfintei Scripturi.
Fragment:
“Putem avea încredere în Biblie? Ne prezintă Biblia adevărul despre Dumnezeu, omenire și mântuire? Mai este creștinismul credibil? Putem crede că Iisus Hristos a înviat din morți acum două mii de ani? Este Iisus Hristos singura cale de mântuire pentru omenire? Mai este posibil ca noi să credem că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu inspirat? Este Biblia cu adevărat fără eroare și demnă de încredere, în ciuda atacurilor în creștere asupra autorității ei? Cine este autorul Bibliei? Răspunsurile la aceste întrebări sunt vitale dacă vrem să înțelegem cuvântul Scripturii care ne învață că Biblia este singura scriere autentică revelată de Dumnezeu. Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu, este dătătoare de viață. Cuvintele ei sunt vii. Așa credeau învățații evrei, așa cred și eu. Cuvintele sunt vii pentru că ele dau viață, iar viața nu poate izvorî din ceva mort, din ceva fără de viață. Despre această Carte sfântă m‑am hotărât să scriu. Biblia este cea mai vândută carte din toate timpurile. Este cartea care a exercitat o influență extraordinară asupra popoarelor și oamenilor, de‑a lungul a mii de ani.” (p. 5)
Despre autor
Teodosie Paraschiv a absolvit Institutul Teologic Universitar din Sibiu în anul 1989, apoi a urmat cursurile de doctorat la aceeași instituție. În perioada 1989‑2005 a lucrat în administrația bisericească, fiind funcționar administrativ, apoi secretar și consilier eparhial. În această perioadă a coordonat lucrările de pe șantierul Centrului Cultural‑Pastoral „Sf. Daniil Sihastru” de la Durău (1992‑1995), a fost director general al Fabricii de Cherestea „Sf. Troiță” de la Mănăstirea Neamț (1996‑1999), a îndrumat activitatea postului de radio Trinitas, în calitate de director tehnic (1999‑2001) și a coordonat Departamentul de Producție Multimedia al Arhiepiscopiei Iașilor (2001‑2005). Pe plan editorial și‑a început activitatea în anul 1993, odată cu editarea Cursului de mistică al lui Nichifor Crainic, cu titlul Sfințenia – împlinirea umanului (Editura Trinitas). În 1994 a colaborat cu Părintele Ioanichie Bălan la editarea cărții Ieromonahului Serafim Rose, Sufletul după moarte. A colaborat la editarea a numeroase cărți apărute la Editura Fotini din Galați, iar în anul 2008 și‑a publicat teza de licență, reprezentând traducerea din limba greacă a volumului Despre icoane. Contra ereticilor iconomahi, semnată de Sfântul Teodor Studitul. Este autorul cărților Maxime și cugetări filocalice (2011, ediția a doua, 2013, Editura Adenium) și Maxime și cugetări patristice, volumul 1, Sfântul Ioan Gură de Aur (Editura Adenium, 2014).
Sfinți martiri și mărturisitori români din secolul XX
de Anca Bujoreanu
Volumul tratează experiențele prin care au trecut creștinii în închisorile și lagărele de exterminare din România în timpul regimului comunist și modul în care au reușit să-și păstreze nealterată credința în Dumnezeu. Aceste realități istorice sunt analizate dintr-o perspectivă teologică, ce nu a fost foarte des abordată în alte lucrări, o mare parte dintre ele axându-se pe surse memorialistice.
Despre autor
Anca Bujoreanu a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, secția Patrimoniu, din cadrul Universității „Al.I. Cuza” din Iași. După terminarea studiilor, a ales să se dedice picturii bisericești.
Fragment
“Sfințenia este legată de jertfă. Cine se transpune în stare de jertfă se transpune în stare de sfințenie. Creștinii se pot dărui lui Dumnezeu, ceea ce înseamnă dăruire deplină din partea lor. Atunci ei devin sfinți, pentru că s‑au deschis spre sfințenie. Oamenii se pot dărui lui Hristos în mod curat și total. Aceasta este posibilă numai dacă se împărtășesc din jertfa lui Hristos, Cel care S‑a sfințit pentru oameni, pentru ca și ei să fie sfinți. „Și pentru ei Eu mă sfințesc pe Mine Însumi, ca și ei să fie sfinți întru adevăr” (In. 17, 19). Deci, sfințenia vine numai de la Dumnezeu;
o altă sursă care să izvorască sfințenie nu există și nici nu va exista vreodată.” (pp. 23-24)