Arta sunetelor este o apariție editorială remarcabilă pe piața de carte românească: un volum reeditat și îmbogățit, care aduce în prim-plan câteva dintre cele mai mari nume autohtone și internaționale ale genurilor jazz, blues, rock, clasică, de avangardă, gospel, lăutărie, hip-hop, musical sau muzică de film și teatru. Descoperiți articole despre istoria celor mai importante fenomene muzicale mondiale, despre evoluția chitarei electrice și a rockului românesc în perioada comunistă, precum și un număr impresionant de interviuri, acordate, printre alții, de Peter Hammill, Cesária Évora, Joe Cocker, Steve Vai, Vali Sterian, Ian Anderson, Jan Garbarek, Uriah Heep Band, Paul Rodgers, Al Di Meola, The Holmes Brothers, Jethro Tull, Jean‑Michel Jarre, Lhasa de Sela, Omara Portuondo.
Radu Lupașcu (coord.) este producător muzical, director de vânzări al unor case de discuri, organizator de spectacole, redactor de specialitate, prezentator de emisiuni, promoter, precum și un cunoscut colecționar de discuri. Este membru fondator a două reviste muzicale, Musical Report (coordonator) și Art & Roll (director). A mai publicat volumele Pe urmele lui Hendrix (2005) și Interviuri Rock (2012).
Alexandru Petria: „Bun, o să vă întrebaţi: de ce ar merita să citiţi Arta sunetelor? În primul rând deoarece, dacă vă place muzica, nu sunt multe cărţi la noi care să prezinte fenomenul pop-rock într-un limbaj normal, accesibil, nu într-o păsărească pe care o pricep doar hiper-iniţiaţii. Al doilea motiv- antologia este realizată profesionist, şi despre rock, şi despre blues, şi despre folk, şi despre muzica electronică şi country. Sunt prezentate date despre evoluţiile genurilor, la noi şi în lume, cu exemplificări de trupe şi cântăreţi, în articole şi interviuri.”
Recenzia poate fi citită în întregime pe stiripesurse.ro, iar volumul poate fi comandat de pe site-ul Adenium.