Lecțiile de seducție, în număr de 12 și asociate lunilor anului, relansează fantezia, dar nu ca pe ceva sordid sau murdar, cum se întâmplă de multe ori, ci ca pe ceva pozitiv, curat; o vedem, mai degrabă, legată de seducție sau de reanimarea propriei lumi interioare, pe care o proiectează, în același timp, către ceilalți. Seducția nu are doar o finalitate sexuală. O femeie seduce pentru a fi simpatică, pentru a se simți atrăgătoare sau pentru a putea captiva atenția celor din jur și a se afirma ca lider în relațiile sale de serviciu. Un lider trebuie să fie seducător; de aceea, conceptul de seducție aplicat în această carte implică, în plus, capacitatea de a-l învălui pe celălalt sau pe tine însuți cu aripile unui înger, cu o aură, cu o energie specială care se poate manifesta în chip firesc, deși, în cea mai mare parte, se învață.
Volumul este scris de Pilar Sordo, una dintre cele mai cunoscute autoare de cărți de dezvoltare personală din America Latină. Psihologă de mare prestigiu, își desfășoară activitatea profesională în Santiago de Chile, oferind, în plus, consultanță unităților de învățământ din întreaga țară, precum și pentru numeroase companii naționale sau internaționale.
Angelica Lambru (traducător): „Ideea Editurii Adenium de a deschide colecţia Equilibrium cu cartea psihologei Pilar Sordo, «Lecţii de seducţie», ni se pare pur si simplu remarcabilă! Cele 12 lecţii de seducţie, pliate pe necesităţile fiecărei luni ale anului, aspiră la minunatul echilibru al fiinţei noastre interioare, propun întoarcerea către sine, grija simultană faţă de trup şi faţă de suflet, eliminarea dependenţei de opinia distorsionată a celor din jur. Ne demonstrează că esenţa feminităţii este aceeaşi oriunde în lume, că femeia modernă se confruntă cu aceleaşi obstacole ale unei societăţi supraerotizate. Identice tabuuri sociale îi condiţionează în mod dramatic aspiraţiile şi existenţa.
Pilar Sordo lărgeşte câmpul de semnificaţii al conceptului de «seducție», aplicându-l majorităţii situaţiilor cu care ne confruntăm în viaţa de zi cu zi. Cartea reinterpretează mitul pasiv al aşteptării «jumătăţii de portocală» arătând că numai «o portocală întreagă» (o fiinţă întreagă şi sigură pe ea) poate aspira la întâlnirea cu «o altă portocală cât mai completă».
E atât adevăr şi atâta dorinţă de a ajuta în «Lecţii de seducţie», încât ne vin în minte, în mod firesc, versurile lui Nicolae Labiş:
«Dacă toate acestea fi-vor învăţate,
Restul o sa vină de la sine-apoi….»”