„Codul Bibliei. Semnătura lui Dumnezeu” este o lucrare unică în întreg spaţiul creştin. Este prima şi singura carte care prezintă fenomenul codurilor Bibliei din perspectivă creştină ortodoxă. Subiectul este vast, însă prin lucrarea de faţă autorul şi-a propus să aducă în atenţia cititorului codurile Bibliei ca pe o dovadă incontestabilă, în aceste vremuri de necredinţă şi scepticism, că Biblia este inspirată de Dumnezeu cuvânt cu cuvânt.
Lucrarea nu este una teologică sau de expunere dogmatică, ci mai degrabă de istorie biblică; foloseşte un limbaj simplu, accesibil tuturor cititorilor şi nu presupune cunoştinţe speciale de teologie sau matematică. Expunerea este una irenică prin care autorul prezintă fenomenul codurilor Bibliei ca pe un puternic argument ştiinţific ce dovedeşte că Autorul Bibliei este Dumnezeu şi nu omul, că textul biblic este inspirat cuvânt cu cuvânt, iar textul pe care îl deţinem ni s-a păstrat nealterat până în zilele noastre.
„Codul Bibliei” oferă răspuns la câteva întrebări esenţiale. Cititorul va afla mai multe detalii despre inspiraţia Sfintei Scripturi şi despre felul în care Dumnezeu a purtat de grijă mesajului Său revelat şi aşternut în scris. Apoi în capitolul 2 va afla informaţii despre manuscrisele Bibliei, câte s-au păstrat şi cât de vechi sunt. Capitolul 3 descrie istoria incredibilă a Bibliei. Va afla detalii despre cum s-a format colecţia cărţilor Sfintei Scripturi, ce sunt targumele şi parafrazele la Vechiul Testament şi cum a fost tradus Vechiul Testament din ebraică în limba greacă. În capitolul 4 cititorul va afla despre personalităţile implicate în cercetarea codurilor Bibliei şi despre evoluţia acestei cercetări. Vor fi amintite o serie de cărţi ce au adus codul în atenţia lumii, apoi va afla ce sunt codurile şi de ce a pus Dumnezeu aceste coduri ascunse în Biblie. Capitolul 5 descrie codurile descoperite de diverşi cercetători şi despre fenomenul grupării cuvintelor codificate. Capitolul 6 prezintă mai multe serii de coduri despre Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Mesia cel prezis de profeţii Vechiului Testament. Este cel mai interesant şi fascinant capitol prin informaţia pe care o oferă. Fiecare cuvânt codificat prezentat în carte este descris în amănunt pentru a uşura munca celor care doresc să verifice personal aceste coduri pe textul ebraic al Vechiului Testament. Capitolul 7 prezintă munca de cercetare statistică asupra fenomenului codurilor Bibliei dusă mai departe de matematicianul Edwin Sherman şi echipa sa. Sherman scoate în evidenţă grupurile de coduri care s-au dovedit a fi cele mai puţin probabile rezultatul întâmplării şi demonstrează că autorul Bibliei nu poate fi decât Dumnezeu.
Fenomenul codurilor Bibliei este cel mai puternic argument matematic şi statistic că autorul Sfintei Scripturi nu poate fi un muritor, ci este Dumnezeu. Codurile Bibliei au un singur scop, acela de a dovedi oamenilor din generaţia noastră că Biblia este cu adevărat Cuvântului lui Dumnezeu.
Pentru autorul cărţii, codurile Bibliei sunt semnătura lui Dumnezeu în paginile Sfintei Scripturi
Ideea de explorare computerizată a Bibliei s-a născut la Institutul de Tehnologie Tehnion din Israel. Pornind de la presupunerea că Tora este un cifru imens, textul Vechiului Testament a fost introdus într-o bază de date literă cu literă, ca o succesiune neîntreruptă. Acest şir de litere a fost supus scanărilor care au arătat un strat de informaţii neobservabile la o citire obişnuită a textului. Această metodă de citire, a secvenţelor de litere echidistante, este cunoscută de veacuri.
Analiza statistică a confirmat faptul că fenomenul codurilor din Biblie nu poate fi explicat ca rezultat al întâmplării. Constatările descrise în această carte indică nu numai o structură extrem de planificată, o structură care are o semnificaţie conceptuală şi statistică, ci, de asemenea, întăreşte ideea înţelepţilor iudei conform căreia tot ce există este sugerat în Tora. Ele resping total „ipoteza documentară” şi faptul că Tora ar avea mai mulţi autori.
Folosirea computerului în cercetarea codurilor Bibliei produce o abordare nouă şi revoluţionară în cadrul studiului textelor biblice, putând genera o revoluţie în cercetarea biblică, care în acelaşi timp aduce o lumină nouă asupra constatărilor făcute cu mult timp înainte. Critica negativă va fi zguduită din temelii.