Adenium aduce în atenția cititorilor Codul Bibliei
Lucrarea aduce în atenția cititorului codul pe care îl conține Cartea Sfântă, ca „dovadă incontestabilă, în aceste vremuri de necredință și scepticism, că Biblia este inspirată de Dumnezeu cuvânt cu cuvânt”. Volumul răspunde cu argumente la aspecte fundamentale, cum ar fi cele legate de credibilitatea Bibliei și a creștinismului, adevărul despre Dumnezeu, omenire și mântuire pe care Cartea îl conține, precum și certitudinea că Iisus Hristos a înviat din morți. Este singurul volum care tratează tema codurilor Bibliei din perspectivă ortodoxă. Cartea este scrisă într-un limbaj ușor de citit, ceea ce o face accesibilă tuturor cititorilor. Scopul declarat de autor este acela de a veni cu un argument științific în apărarea inspirației Sfintei Scripturi.
Interviul care urmează vine în sprijinul unei mai bune înțelegeri a misiunii Codului Bibliei. Răspunde autorul, Protosinghel Teodosie Paraschiv.
De ce este importantă o carte despre Biblie și semnificația ei?
Biblia, numită și Cartea cărților, este, după cum se știe, unică în istoria literaturii universale. Ea ni s-a păstrat în peste 20 000 de cópii, vechi de peste zece secole și este cea mai citită carte din întreaga istorie a omenirii. Cu toate acestea, în mediile academice autenticitatea ei este contestată cu vehemență, în încercarea de minimalizare a importanței ei și de trecerea în rândul cărților obișnuite. Ea este prezentată de sceptici ca o carte plină de mituri. În acest context, o carte despre autenticitatea Bibliei și originea ei supraumană este bine venită. Cartea „Codul Bibliei. Semnătura lui Dumnezeu” aduce în atenția cititorilor un puternic argument științific cu privire la originea supraumană și a transmiterii nealterate a textului biblic de-a lungul timpului până în zilele noastre. Așez Biblia în rândul marilor minuni care există astăzi în lume.
Cum se îmbogățesc cititorii după ce citesc cartea?
Cartea este ușor de citit și se adresează tuturor celor care, cu sinceritate în suflet, doresc să cunoască mai multe despre istoria și odiseea textului biblic. Cei care citesc „Codul Bibliei. Semnătura lui Dumnezeu”, află că Biblia are un design matematic uimitor, a cărui complexitate întrece inteligența umană, chiar de ar fi să folosească puterea tuturor computerelor existente astăzi în lume. Vor afla când și cum au fost scrise primele manuscrise ale Torei, despre regulile folosite de mii de ani la copierea textului sacru, despre încercările de distrugere a Bibliei și despre miile de manuscrise antice ce ni s-au păstrat până astăzi. Cititorul, fie că este sceptic sau credincios autorității textului biblic, află că autorul Bibiei și-a semnat opera într-o manieră asemănătoare celei pe care o folosim noi astăzi la semnarea documentelor electronice. „Codul Bibliei. Semnătura lui Dumnezeu” este singura care prezintă fenomenul codurilor Bibliei din perspectivă creștină ortodoxă, ca argument pentru autoritatea și autenticitatea textului biblic.
Cum a fost procesul documentării și al argumentării în scrierea cărții?
Pentru mine totul a început în anul 1986 cu o informație descoperită într-o revistă teologică despre existență unui design matematic în textul biblic. În timp ce înțelepții și cercetătorii evrei studiază de secole acest design matematic al textului sacru, numit mai nou cod, pentru mine era ceva cu totul nou și fascinant. Am început cu studierea limbilor ebraică și greacă, apoi am adunat an de an documentație despre stadiul cercetărilor din ultimii 20-30 de ani, legate de studierea fenomenul codurilor Bibliei. Dar nu m-am mulțumit cu ce au afirmat alții despre aceste coduri, ci am achiziționat un soft specializat pe analiza textului biblic în limba ebraică și am trecut la verificarea personală a grupurilor de coduri date publicității de-a lungul anilor. În timp ce lucram la această carte, am început propria cercetare pe textul ebraic. Ceea ce mi-a fost dat să văd este de-a dreptul fascinant, încântător și uimitor. Când ai în fața ochilor acest uimitor design matematic, încercările criticilor de a ne convinge că Biblia este o colecție de povești și mituri sunt spulberate și dovedite a fi doar simple opinii subiective. În redactarea cărții am pornit de la cercetările făcute înaintea mea și am continuat cu propria cercetare pe textul biblic în limba ebraică.
Care au fost reacțiile după publicarea Codului Bibliei?
Este încă prea devreme să evaluăm impactul cărții asupra publicului. Totuși, cei care au citit cartea o consideră ușor de parcurs, inedită prin subiectul tratat și bogată în informații privind istoria textului biblic și cercetarea designului matematic, despre care marele public abia acum află de existența lui. Controversa iscată în jurul acestui fenomen al codurilor Bibliei nu mai miră pe nimeni. Ea continuă controversa mai veche dintre cei ce cred în Dumnezeu și cei ce preferă să creadă că se trag din maimuțe.
Un comentariu