Abu-Hasan: Povestiri și schițe, adaptate dupa Ion Luca Caragiale

Comicul de moravuri din schițele și nuvelele lui Caragiale, atât de actual și astăzi, este reinterpretat pentru prima dată în benzi desenate. Personaje precum Goe, Ionel, Bubico, Kir Ianulea și Abu-Hasan revin în prim-plan, oferindu-le copiilor o invitație la lectura operei marelui scriitor român. Albumul de benzi desenate, ilustrat de Șerban Andreescu, este o invitație…

Interviu cu Florin Iancu, coautorul volumului „Geografie- Ghid de pregătire pentru bacalaureat”

Cel mai nou Ghid de pregătire pentru Bacalaureat. Europa – România – Uniunea Europeană (Florin Iancu, Simona Iancu) propune un parcurs rapid, bine organizat și foarte eficient al noțiunilor fundamentale și al detaliilor care fac diferența. Noutatea pe care acest ghid auxiliar o aduce constă în faptul că introduce teste de evaluare după fiecare unitate…

Povețe cu multe fețe

Povețe cu multe fețe este, de fapt, o poartă către o lume plină de fantezie în care cei mici pot fi martori ai unor întâmplări care mai de care mai interesante. Copiii, dar și adulții, vor descoperi în versurile Adelei Dobran și în ilustrațiile Andei Cofaru lecții de viață, povești moralizatoare, pilde interesante și exemple…

Poezioare mici-mici

Volumul Poezioare mici-mici, a apărut la Adenium, în colecția Căsuța fermecată. Veți descoperi, răsfoind paginile Poezioarelor mici-mici, candoarea, curiozitatea și umorul copilăriei, veți păși într-o lume a fanteziei în care orice este posibil și veți fi cuceriți, cu siguranță, de jocul limbajului folosit de autoare. Qbebe: Poezioare mici-mici nu trebuie să lipsească, în primul rând, din biblioteca unei…

Interviu cu Pilar Sordo, autoarea volumului „Lecții de seducție”

Pilar Sordo: „Când o femeie scoate la lumină pasiunea, ea este de neînvins.” Pilar Sordo este una dintre cele mai cunoscute autoare de cărți de dezvoltare personală din America Latină. Psihologă de mare prestigiu, își desfășoară activitatea profesională în Santiago de Chile, oferind, în plus, consultanță unităților de învățământ din întreaga țară, precum și pentru…

Cronica unui regim de tristă amintire

Volumul Toamna Căpitanului, de Zoe Petre, cuprinde mai multe texte publicate în cotidianul Ziua și pe blogul autoarei, în perioada 2009-2014, ce surprind cu o deosebită obiectivitate și luciditate, precum și cu un ascuțit spirit critic realitățile cenușii ale vieții politice românești contemporane. Emanuel Copilaș: „Cu ironie fină, atenţie pentru detalii şi numeroase paralele savuroase…

Interviu cu Aurora Georgescu

Aurora Georgescu este o cunoscută autoare de cărți pentru copii. Anotimpurile este o carte de poezii pentru copii, scrise de Aurora Georgescu și ilustrate de Șerban Andreescu, un volum adresat celor mici care pot astfel să cunoască frumusețea și specificul fiecărui anotimp: prin vers, culoare și prin joc. Veți descoperi, răsfoind paginile Poezioarelor mici-mici, ilustrate…

Recomandarea săptămânii: „Un detectiv cu ușoare dureri de cap”

Un detectiv cu ușoare dureri de cap a apărut în colecția Action a editurii Adenium. Scris de Iulian Sîrbu, romanul surprinde trei episoade din viața lui Papa Goldon, un personaj care, având în vedere succesiunea pe bandă rulantă a experiențelor prin care trece, ar putea umple rafturile unei biblioteci. „Bătăile de cap” cu care se confruntă detectivul…

Interviu cu Adela Dobran, autoarea volumului de poezii pentru copii „Povețe cu multe fețe”

Volumul Povețe cu multe fețe, autor Adela Dobran, ilustrații de Anda Cofaru, a apărut la Adenium, în colecția Căsuța fermecată, și este o poartă către o lume plină de fantezie în care cei mici pot fi martori ai unor întâmplări care mai de care mai interesante. Adela Dobran: „Lumea copilăriei este un spațiu matriceal, securizat din…

Je suis Charlie? Regândirea libertății în Europa multiculturală

Volumul Je suis Charlie? Regândirea libertății de exprimare în Europa multiculturală, coordonat de politologul Sorin Bocancea, oferă o viziune echilibrată și actuală a unui caz extrem de sensibil. Printre colaboratorii se numără Iulia Badea‑Guéritée (Courrier International), Radu Carp (Universitatea din București), Angelo Chielli (Universitatea „Aldo Moro”, Bari), Raymond Clarinard (Courrier International), Sabin Drăgulin (Universitatea Creștină…

Recomandarea săptămânii: „25 de ani după. Alternative și provocări”

Pentru această săptămână, Adenium recomandă un volum care conține un actual și incitant schimb epistolar între doi intelectuali: Paul Cernat și Alexandru Matei. Este vorba despre 25 de ani după. Alternative și provocări, o apariție editorială din colecția Headline. Ovidiu Șimonca, în prefața volumului: „Pornit din spuma, tensiunea și zgura zilelor de alegeri, dialogul epistolar dintre…