Reinterpretarea în versuri a poveștilor lui Creangă – Interviu cu Lidia Batali

Volumul Capra cu trei iezi și alte povești în versuri, autor Lidia Batali, ilustrații de Adrian Barbu, a apărut la editura Adenium, în colecția Căsuța fermecată. Reinterpretarea în versuri, realizată de autoarea Lidia Batali, este ilustrată cu imagini vesele, semnate de Adrian Barbu, completate cu un minidicționar explicativ al regionalismelor și arhaismelor, foarte util micilor…

Amintiri din copilărie. Povestiri – Benzi desenate

Volumul de benzi desenate Amintiri din copilărie. Povestiri, care a apărut la editura Adenium, cuprinde reinterpretări după fragmente cunoscute din opera lui Ion Creangă: Amintiri din copilărie, Păcală, Povestea unui om leneș, Prostia omenească, Moș Ion Roată și Cuza Vodă și Ursul păcălit de vulpe. Scenariul este completat de ilustrațiile semnate de Șerban Andreescu. „Povestirile sunt scurtate…

Recomandarea săptămânii: „Convorbiri cu Mircea Daneliuc”

Volumul Convorbiri cu Mircea Daneliuc, autor Alexandru Petria, editura Adenium, cuprinde patru interviuri realizate de Alexandru Petria cu marele regizor, scenarist și prozator Mircea Daneliuc, în perioada aprilie-septembrie 2013. Dialogurile, excelent conduse de autorul volumului, conduc spre creionarea unui portret unic în viața culturală contemporană de la noi. O carte ca rezultat al unui exercițiu…

Comisarul Corcodușã: despre ilogicul bine articulat, despre crize și alte nimicuri globale…

Constantin Dram, despre volumul Comisarul Corcodușă, apărut la Adenium: „Acum, sub sigla de la Adenium, cu o postfaţă de A.G.Secară, cu un alt element paratextual pe coperta finală semnat de Mircea Pricăjan, şi cu ilustraţii de Viorel Pîrligras, apare volumul zis Comisarul Corcoduşă, cu următoarele alte posibilităţi de intitulare admise de generosul autor, într-o paranteză:sau Corcoduşă…

Povestiri savuroase

Dana Burda: „Lectura celor șapte povestiri se face rapid, în câteva ore, pentru că sunt absolut savuroase, pline de umor și duioșie, de viață simplă dar adevărată. Autorul nu caută să impresioneze cititorul prin nimic, ci pur și simplu îi povestește cu zâmbetul pe buze întâmplări din viața lui sau a celor din imediata lui…

Recomandarea săptămânii: „Să mâncăm etic. O analiză a moralității consumului de animale”

Volumul Să mâncăm etic. O analiză a moralității consumului de animale, autori Gary L. Francione și Anna Charlton, a apărut la Adenium și este recomandarea de lectură pentru această săptămână. Veganismul nu este o opțiune culinară sau o variantă mai sănătoasă de a ne alimenta, ci mai ales o problemă de moralitate, pentru că, așa cum afirmă…

Zece ani de AFCN!

Adenium apreciază activitatea AFCN și îi dorește mulți ani de susținere a proiectelor culturale și editoriale din România. Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) este o instituţie publică autonomă înființată prin Hotărârea de Guvern nr. 802/14 iulie 2005 privind organizarea și funcționarea Administației Fondului Cultural Național cu scopul de a gestiona Fondul Cultural Național, de a…

De câte motive mai ai nevoie?

Primul proiect editorial Hyperliteratura, apărut la Adenium, volumul 69 de motive stupide ca să te apuci de citit este alcătuit din 69 de articole, editoriale, fragmente din anchete și interviuri, recenzii și alte lucrări apărute pe Hyperliteratura în cei trei ani de existență. De la recomandări de titluri și autori care n-ar trebui să lipsească din…

Interviu cu Dorina-Grațiela Aolăriți, autoarea cărții „Secretul fetei frumoase”

Volumul Secretul fetei frumoase, text și ilustrații de Dorina-Grațiela Aolăriți, face parte din colecția Căsuța fermecată, care apare la Adenium. Toți copiii sunt minunați, dar când persoanele ce roiesc în jurul unuia dintre ei îi spun mereu că este „cel mai frumos”, există riscul ca el să creadă că, în viață, cel mai mult contează…