Volumul Lecții de seducție, autor Pilar Sordo, deschide colecția Equilibrium a editurii Adenium.
Lecțiile de seducție, în număr de 12 și asociate lunilor anului, relansează fantezia, dar nu ca pe ceva sordid sau murdar, cum se întâmplă de multe ori, ci ca pe ceva pozitiv, curat; o vedem, mai degrabă, legată de seducție sau de reanimarea propriei lumi interioare, pe care o proiectează, în același timp, către ceilalți. Seducția nu are doar o finalitate sexuală. O femeie seduce pentru a fi simpatică, pentru a se simți atrăgătoare sau pentru a putea captiva atenția celor din jur și a se afirma ca lider în relațiile sale de serviciu. Un lider trebuie să fie seducător; de aceea, conceptul de seducție aplicat în această carte implică, în plus, capacitatea de a-l învălui pe celălalt sau pe tine însuți cu aripile unui înger, cu o aură, cu o energie specială care se poate manifesta în chip firesc, deși, în cea mai mare parte, se învață.
Pilar Sordo (autor): „Suntem scufundați într‑o structură socială care erotizează totul. Afișele, publicitatea și mediile de comunicare valorează preferențial tot ce are legătură cu comportamentul sexual. Până și pentru a vinde un tractor trebuie să apară o femeie dezbrăcată, deoarece se pare că poate influența decizia unui bărbat de a cumpăra tocmai acel tractor, și nu altul. Această supraerotizare socială pe care o trăim are anumite efecte în universul nostru personal.”
Gabi Morozov: „Cartea – ca obiect în sine – este ea însăşi seducătoare, fiind frumos tipărită, suplă, cu o copertă în tonuri de alb-negru-gri, înviorate de titlul roşu. În plus, autoarea, Pilar Sordo, este o renumită psihologă chiliană, autoare a multor cărţi de profil premiate, o mamă dedicată, dar şi o femeie de succes în profesia sa, carismatică şi implicată. Pentru a scrie acest volum, ea a intrat în contact cu mii de femei şi bărbaţi care i-au «încredinţat, în mod anonim, dezinteresat şi generos, poveştile lor». Mai apoi, «depozitarea lor în douăsprezece lecţii» finalizate cu teme, exact ca la şcoală, a avut ca scop «recuperarea adevăratului sens al seducţiei». Fiecare lecţie corespunde unei luni calendaristice, din Ianuarie până în Decembrie, ceea ce ne induce ideea că tot exerciţiul de dezvoltare personală ar putea dura un an, timp în care am parcurge toate etapele necesare autocunoaşterii şi dobândirii capacităţii de seducţie. Bineînţeles, acest proces poate dura şi mai mult dar şi mai puţin, depinde de fiecare cititor.” Citiți întreaga recenzie pe bookhub.ro